21. jaanuar 2015

Suitsukanapirukas




Eile tuli mul siis suur isu küpsetada mõnda soolast pirukat. Peale pisukest tuhnimist kokaraamatutes ja internetis, leidsin siis enda jaoks sobva . Tegemist on äärmiselt maitsva ning lihtsalt valmiva pirukaga. Aega peab küll varuma oma tunnikese jagu, sest muretaignast põhi vajab väikest eelküpsetamist. Mina aga olin laisk ja ostsin valmis muretaigna poest. Tublimatel soovitan kindlasti taigen ise valmistada !


Põhi :


400g soolast muretaigent


Määri 26 cm läbimõõduga lahtikäiv vorm võiga ja vooderda lahti rullitud tainaga. Torka põhi tihedalt kahvliga läbi ja hoia 20 minutit külmas. Vooderda vorm küpsetuspaberiga ja aseta peale raskus (kuivatatud oad, herned v keetmata riis) ja küpseta ahjus 200 kraadi juures 20 minutit. ( Jätsin selle osa algul tegemata ning tainas hakkas kohe ahjus kiiresti kokkutõmbuma. Õnneks jõudsin veel õigel ajal jaole ning päästsin, mis päästa annab)  Eemalda küpsetuspaber koos raskusega ja küpseta põhja veel 5 minutit kuni see on kuldne. Võta vorm ahjust välja ning keera ahju temperatuur 180 kraadi peale.



Täidis :

1 suur porru
200-250 g suitsukana tükke

2 dl (vahu)koort
1 dl piima
3 muna
50 g riivitud juustu
50 g sinihallitusjuustu 
värskeid tüümianilehti ( sobib ka kuivatatud )

Pese ja viiluta porru õhukesteks ratasteks ning prae pannil madalal kuumusel või sees pehmeks ja klaasjaks. Kata porruviiludega eelküpsetatud põhi, puista peale suitsukanatükid, tüümianilehed ja riivitud juust. Klopi munad kergelt kahvliga lahti ja sega koore ning piimaga läbi. Vala munasegu  kõige peale ja küpseta pirukat ahjus 180 kraadi juures u 30-35 minutit kuni täidis on tahenenud ja hakkab kergelt kuldseks muutuma. Võta ahjust, eemalda vormist ja naudi soojalt või külmalt.

Panen siia lõppu  tublimate küpsetajate tarvis lingi ka originaalretseptiga. Sealt leiab ka muid näpunäiteid küpsetamise tarvis ning põneva retsepti juustu ja cayenne pipraga muretaigna jaoks .


http://siljafoodparis.blogspot.com/2013/07/juustuse-pohjaga-quiche-porru-ja.html

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar